Sabtu, 27 Ogos 2011

masih belum terlambat

masih belum terlambat lagi kan kalo aku nak ucapkan selamat berpuasa. ah lantak la. ok selamat berpuasa kepada semua umat islam. sekian terima kasih. oh ye sebelum aku terlambat sekali lagi aku nak ucapkan selamat hari raya kepada semua umat islam. aku dah raya dah. awal seminggu. kehkehkeh...


iklas daripada aku pemalas update blog...

Khamis, 14 April 2011

i'm keeping my head on straight (google translate)

saya menjaga kepalaku lurus (google translate)

semalam aku dengan kawan aku keluar melepak pagi2 buta. konon nak tengok real madrid kalah. tapi lain pulak jadinya bila spurs takde harapan nak menang. kitorang buat hal lain la. bukan main lagi kitorang duk sembang kencang. gelak2 besar. sampaikan jiran2 sebelah dah buat muka aku-nak-tengok-bola-la-bodoh. peduli apa aku.

sembang punya sembang sampai wujud satu idea dalam kepala hotak aku. "aku nak buat orang sentap la". dah plan ayat baik punya. tapi last2 takot jugak nak buat. beberapa jam lepas tu baru aku terfikir. apa motif aku nak buat orang tu sentap? dia tak buat hal pon dengan aku. kesian dia. tak sampai hati la aku nak tengok dia sentap.

korang ada hati nak buat orang sentap? korang nak tengok aku buat muka sentap? cuba la buat aku sentap. tu pon kalo korang berani la. kepala hotak aku tengah bercelaru sekarang ni. lagi la best kalo korang nak sentapkan aku. buat masa sekarang cara paling bagus nak buat aku sentap adalah letak-mak-aku-depan-aku. kompom dalam masa 1 saat aku akan sentap dan ada kemungkinan aku akan menangis masa tu jugak. lol

sekarang aku tengah letak batang mancis kat mata aku. aku taknak tido. kenapa? sebab aku taknak bermimpi. kedengaran macam pelik? aku pon rasa macam pelik. aku taknak fikir tapi aku fikir jugak. pelik2. aaahhhhhh. mak aku ni memang menakutkan aku la. apatah lagi bapak aku. minggu depan aku dah kena lapor diri depan dorang. apa jawapan yang aku nak reka? aku takde idea. kepala hotak tengah lombab sekarang ni. dushhhhh.

Isnin, 4 April 2011

sandarkan pada kenangan...

2 tahun yang lepas...

aku telah berjaya membuatkan seorang kawan lelaki aku maki aku dan merajok sampai ke sudah...

beliau telah memb**ikan dan mens**lkan dan ment**ikan aku hanya kerana beberapa patah perkataan menganjing...

"ape kes kalah dengan team bawahan ni??? main bola ke main pondok2???"

terus beliau balas...

"b**i la ko... hanya orang bodo je yang cakap t**k macam tu... s**l!!!

terus aku tak balas...


2 tahun kemudian...

ntah macamana tiba2 tergerak hati beliau nak benti merajok... lama no merajok... konon nak ajak aku kawan balik...

"hai dila... ingat aku lagi tak???"

terus aku balas...

"sape ni??? aku tak kenal la"

terus beliau tak balas...


hahahahahah... sorry la kawan... aku ke yang kena mintak maaf... ko yang berkasar dulu dengan aku so ko la mintak maaf dulu... takkan aku kena cakap "sila minta maaf dengan aku dulu baru kita bleh kawan balik" dulu baru ko nak mintak maaf... jatuh la maruah aku... hahahah...

sensitif betol la peminat team yang selalu sandarkan-pada-kenangan ni... kalo time team selalu-menang-piala kalah bukan main lagi beliau menganjing2 kan aku... tapi aku kooooool je... aku tak foooooool macam beliau... takde la nak maki2 macam tu... 

pasal bola pon nak gadoh... ape daaa...

Selasa, 22 Mac 2011

kisah bengang 1 malam...

video

friend is someone that you can trouble and be troubled by

mangkok bertingkat punya kawan...